Selecteer een pagina

5 SEO adviezen: voor de optimalisatie van jouw website

08-05-20205 minuten

Waar moet je aan denken bij SEO? Laten we beginnen met de basis

Tegenwoordig wil iedereen een hoge positie in Google. Begrijpelijk, want hoog staan in Google zorgt voor meer bezoekers op je website. Daarom is een goede SEO strategie super belangrijk. Maar waar moet je aan denken bij SEO? Laten we beginnen bij de basis. SEO staat voor Search Engine Optimization, of vertaald zoekmachine optimalisatie. Het gaat over het verkrijgen van hoge posities in Google door belangrijke en relevante zoektermen op de juiste manier in te zetten. Maar hoe doe je dat? Wij geven je 5 SEO tips.

1. Ga opzoek naar zoekwoorden

Voordat je gaat beginnen met het schrijven van teksten is het belangrijk om na te denken over de juiste trefwoorden. Welke zoektermen gebruikt jouw doelgroep? Welke combinaties van zoekwoorden komen vaak voor? En met welke zoekwoorden hebben jouw concurrenten succes? De lijst met zoekwoorden die hieruit voortkomt, is de basis van jouw SEO-strategie. Analyseer en classificeer deze lijst met zoekwoorden en je houdt uiteindelijk een kleine selectie over. Hier ga je mee aan het werk!

2. Schrijf sterke content

Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines? Dan is goede content een must have. Klinkt logisch, maar toch vinden we nog vaak website die qua content de boot missen. Denk aan content die ontbreekt of niet van het goede niveau is. Het gebruiken van de juiste zoekwoorden in de tekst is één, maar een kwalitatief goede tekst schrijven is een tweede. Klanten trekken en binden doe je namelijk met content die relevant is. Content die aanzet tot communicatie en interactie tussen klant en organisatie.

3. Zet de juiste zoekwoorden op de goede plek

Je ben enthousiast en het liefst schrijf je vandaag nog goede content voor jouw website. Maar denk voordat je begint met schrijven goed na over de plek van de zoekwoorden. Want die moeten sowieso geplaatst worden in de:

  • Titel. Gebruik hier het belangrijkste zoekwoord.
  • Tussenkopjes. Gebruik de zoekwoorden in de tussenkopjes.
  • URL. In de meeste CMS-systemen wordt de titel automatisch omgezet in de URL.

Let er bij het gebruiken van de zoekwoorden op dat het er niet onnatuurlijk uitziet. “Minder is meer” geldt hier ook. Probeer bijvoorbeeld niet drie zoekwoorden in de titel te gebruiken, maar kies voor het meest belangrijke trefwoord. Zo houd je de tekst leesbaar.

4. Maak gebruik van Linkbuilding 

Je tekst staat op de website. Dan is het nu tijd om te wachten tot je bovenaan in Google staat. Fout! Buiten de SEO op je eigen website zijn er ook andere dingen die belangrijk zijn voor een betere vindbaarheid van jouw website. Bijvoorbeeld linkbuilding. Als er veel websites naar een specifieke pagina van jouw website linken, Ziet Google dat dit een belangrijke pagina moet zijn. Hierdoor presteert die pagina beter. Maar hoe krijg je die links?

Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals je website aanmelden bij inhoudelijk bijpassende startpagina’s of kun je mensen in je netwerk kring vragen of ze naar jouw website willen linken. Maar de beste manier van linkbuilding draait om het gebruiken van goede content. Wanneer jouw content relevant of nieuwswaardig is, zullen anderen deze content vanzelf delen en linken ze ook meteen naar jouw website!

5. To love and be loved

Tot slot de meest belangrijke tip: ‘Google only loves you when everyone else loves you first’. Zorg ervoor dat je jouw doelgroep duidelijk in kaart brengt en dat je deze altijd centraal zet. Een duidelijke website, bijpassende content en een goede gebruikservaring zijn hierbij belangrijk.

Vragen of op zoek naar professionele hulp?
Neem dan contact met ons op! 

staonline.nl

WETEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN?

 

Ja, ik wil graag vrijblijvend de mogelijkheden bespreken

Heeft  u nog geen idee op welke manier uw doelstellingen behaald kunnen worden? In een vrijblijvend (telefonisch) gesprek kunnen we kort bespreken op welke manier we voor uw organisatie een succesvolle online aanwezigheid kunnen ontwikkelen. 

Services

Websites
Webshops
Online Marketing

Pagina's

Home
Over ons
Contact

Bedrijf

Kvk: 75150948
Btw: NL237514862B01
Iban: NL42 RABO 0342 6322 05

Contactgegevens

Vemderweg 15, 8161 NM Epe
06-10174683
[email protected]

sta online webdesign

© Staonline.nl webdesign Epe | Gerealiseerd door www.staonline.nl