Selecteer een pagina

Waarom een Mobiel vriendelijke website onmisbaar is

19-05-20205 minuten

Waarom is een Mobielvriendelijke website zo belangrijk?

Door de razend snelle toename van smartphone en tablet gebruikers is een mobielvriendelijke website geen overbodige luxe. Consumenten bezoeken steeds vaker websites via hun smartphone of tablet en worden steeds meer bereid om via hun smartphone of tablet een online aankoop te doen. Maar is uw website wel gebouwd voor mobiele gebruikers?

 

Google en Mobielvriendelijk SEO

Google waardeert websites die mobielvriendelijk zijn enorm. Om dit aan te moedig maak Google nu gebruik van Mobiele SEO. Hoe gebruiksvriendelijker een website is opgezet voor bezoekers, hoe groter de kans is dat je website een hogere positie krijgt op Google. In 2013 kwam Google met de Hummingbird update. De Hummingbird update heeft als doel om betere link te leggen tussen mobiele zoekopdrachten en legt verbanden met de locatie voor een beter zoekresultaat.

Om de Mobielvriendelijkheid van websites nog meer aan te moedigen heeft Google aangekondigd dat wanneer de website niet mobielvriendelijk is, de site zal worden gestraft met een lagere ranking.

( *SEO is de Engelse term voor zoekmachine-optimalisatie. SEO word gebruikt om je website beter te laten scoren binnen zoekmachines. )

 

Mobiele zoekresultaten in Google

Google maakt onderscheidt tussen mobiele zoekresultaten en desktop zoekresultaten. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op een smartphone of tablet, dan zijn de zoekresultaten anders dan wanneer je zoekt vanaf een laptop of PC. Een website kan dus in de desktop zoekresultaten op plek 3 staan maar in de mobiele zoekresultaten bijvoorbeeld op plek 12 wanneer gezocht wordt op dezelfde zoekterm. Hierdoor is het dus belangrijk dat je website mobiel vriendelijk is.

 

Hoe nu verder?

Heb je al een full responsive website dan ben je goed bezig! Of heb je een mobiele website die mee rekt en zich aanpast aan de resolutie dan zou je een full responsive design kunnen overwegen. Is je website nog helemaal niet mobielvriendelijk dan raden we ten zeerste aan om je hierin te gaan verdiepen of eens met een professional te gaan praten. Het is simpelweg tegenwoordig niet te missen om geen mobiele versie van je website te hebben, zowel tegenover de bezoekers als tegenover Google.

Doe hier de gratis test van Google om te kijken of jouw website Mobielvriendelijk is!
Test mijn website

Er is een grote kans dat Google de mobiele zoekresultaten zal door ontwikkelen voor een steeds betere mobiele gebruikerservaring. Het is zeer aannemelijk dat de verschillen tussen de desktop – en de mobiele zoekresultaten steeds groter en groter zullen gaan worden.

 

Vragen of op zoek naar professionele hulp?
Neem dan contact met ons op! 

staonline.nl

WETEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN?

 

Ja, ik wil graag vrijblijvend de mogelijkheden bespreken

Heeft  u nog geen idee op welke manier uw doelstellingen behaald kunnen worden? In een vrijblijvend (telefonisch) gesprek kunnen we kort bespreken op welke manier we voor uw organisatie een succesvolle online aanwezigheid kunnen ontwikkelen. 

Services

Websites
Webshops
Online Marketing

Pagina's

Home
Over ons
Contact

Bedrijf

Kvk: 75150948
Btw: NL237514862B01
Iban: NL42 RABO 0342 6322 05

Contactgegevens

Vemderweg 15, 8161 NM Epe
06-10174683
info[email protected]

sta online webdesign

© Staonline.nl webdesign Epe | Gerealiseerd door www.staonline.nl